Från 1 oktober – höjning av månadsavgift och garagehyra

Säkerheten har höjts i vår fastigheten, därav så kommer en höjning att ske från 1 oktober. Den ekonomiska planen gäller fortfarande, vilket innebär en höjning om 2% på månadsavgiften, Sappa och parkering från den 1 januari 2022.

Alla dessa åtgärder har kostat pengar. Så därför kommer månadsavgiften samt garagehyra att höjas från och med 1 oktober 2021 enligt nedan:

Samtliga lägenheter

50:-      höjning

Samtliga garageplatser, bil

100:-    höjning

Samtliga garageplatser, MC

20:-      höjning

Bakgrund till höjning:
Föreningen har under de senaste två åren haft problem med obehöriga som har tagit sig in i vår fastighet, antingen via garaget eller via portarna. Detta har lett till skadegörelse och inbrott i förråd och garage, samt försök till inbrott i lägenhet. Styrelsen tog hit ett säkerhetsbolag våren 2020 och fick totalt 15 åtgärder för att säkra upp fastigheten. Därefter har vi gjort åtgärder som säkrar upp vår fastighet. Det som har åtgärdats hittills är:

  • Kortare öppningstid för garageporten.
  • Enbart tagg för att öppna garageporten.
    Varför?

Garagedoser/fjärrkontroller är borttagna. Då styrelsen inte kan garantera att alla dosor är i rätta händer. Styrelsen har inte fått en flrteckning av den gamla förvaltaren (FF-fastighetsservice) över vilka medlemmar som har köpt dosa/fjärrkontroll. En del doser har inte lämnats tillbaka efter flytt, några är på vift och en blev stulen tidigare i år.

  • Enbart tagg och nyckel för att ta sig in i portarna, portkoder är borttagna.
  • Kameraövervakning i garaget, övervakning av larmcentral.
  • Nya lås på dörrarna som leder in till garaget. Detta är för att bara de som bor i porten ska komma ut till garaget.
  • Brytskydd är installerade på alla portar samt på dörrarna in till förråden.
  • Gallerskydd är installerade vid källarfönstren.
  • En kamera i varje soprum. Vi kommer att installera en till kamera i soprummet vid Femstenavägen 7, i dagsläget finns bara en.

Hoppas att alla har haft en skön och härlig sommar! Ta hand om er! / Styrelsen

 

 

Uppdaterad: 2021-09-02